jaarverslag 2017/2018


 Het eerste bericht dit jaar naar de leden was de aankondiging van het jeugdschaatsen, schaatstraining voor volwassenen (toerschaatsen), vrij schaatsen op de Westfries vanuit de 5 dorpentocht vereniging en de uitnodiging voor de jaarvergadering. Dit gaat via de mail en de Heraut.

De jaarvergadering werd gehouden op 27 november 2017 in Les deux Ponts. Kirsten Jansma, René Dik en Rens Dobber waren aftredend en herkiesbaar en werden allen herkozen. De financiën waren uitstekend verwerkt door Suzanne Winder met eenpositief resultaat van €1312,-

Twaalf kinderen van onze club hebben dit jaar meegedaan met het jeugdschaatsen van ijsclub Scharwoude/Grosthuizen. Kirsten en Marcel  regelen dit voor onze club. De bestuursleden hebben het jeugdschaatsen regelmatig bezocht en Suzanne en Harmina hebben geholpen met de koek en zopie tijdens de Westfrieslandtocht. Diploma’s; Hessel Groot SP1, Jorgen van der Leij 3, Siem Groot 3, Siepe van Lokven 2*, Lieve van Lokven 3*, Joris Groot 3, Dirkje Dikken 4, Wietse Groot4*, Jarnick van der Leij 5, Morris Sleegers 5**, Ties de Reus 6, Bregje van Meenen 4*. We zijn ijsclub Scharwoude/Grosthuizen dankbaar dat zij alles regelen. Wij betalen hen 5 euro per kind hiervoor.

Op 28 februari hadden we een vergadering bij een van onze bestuursleden vanwege de BKK en toen schreven we dat het wel begon te vriezen, maar dat de harde wind zorgde voor veel wakken en gevaarlijk ijs. Waarschijnlijk was het bijna nooit zo laat in de winter, maar op zaterdag 3 maart werden door ijsclub Scharwoude/Grosthuizen wedstrijden voor de jeugd georganiseerd op de sloot achter de Grosthuizerschool. De wind was gaan liggen en onder prachtige omstandigheden streden de kinderen, waaronder ook een aantal van onze jeugdleden om de medailles. Femke Braas 1e meisjes 10/11 jaar, Sarah Braas 2e meisjes 12/13 jaar en Jarnick van der Leij 3e jongens 12/13 jaar. Dat weekend kon ook het rondje Ursem, Schermerhorn, Avenhorn geschaatst worden, wel met veel klunen en oppassen . Velen hebben dit rondje geschaatst, ikzelf ook.

  Kirsten en Suzanne zijn bij de vergaderingen van het Gewest NH/U geweest, deze avonden gingen over de nieuwe verzekeringen. Ze wilden de natuurijsverenigingen loskoppelen van de ijsbaan verenigingen. Dit is ook doorgegaan en van €160 / 1 euro per lid wordt het nu een pakket van €70,- . We moeten nu ook zelf onze contributiekaartjes drukken, dit is ook goedkoper. Het geeft wel veel problemen. Er komt een herziening van het bestuur met 5 entiteiten (eenheden). Financieel komt het NH/U in de knoei omdat de Vechtse banen (Utrecht) nog 4 jaar doorbetaald moeten worden. Inmiddels is er een beslaglegging op de tegoeden van het Gewest.

Ariejan Pieter Hoek Spaans, Rens Dobber, Marcel van der Leij, Wim van Dijkman, Ton en Harmina ter Schure hebben dit jaar wederom het verkeersregelaars examen gehaald via e-learning. Wim en Rens zijn onze ijsmeesters. Rens en Harmina zijn vertegenwoordiger bij de 5 dorpentocht verenging. Harmina heeft geholpen bij de loop de 100 van Leeghwater als verkeersregelaar en EHBO wandelletsels. Kirsten en René hebben geholpen bij het opruimen van het verenigingsgebouwtje. Verder worden de taken verdeeld. Gelukkig hebben we nog veel hulpen buiten het bestuur bij de BKK en eventuele tochten en Margareth Smal houdt de website bij en Cor Lievendag facebook. Dirk wassenaar heeft de website en de mailing voor onze vereniging vroeger gemaakt. Dit hebben we gratis gekregen van GSE. Nu we moeten betalen wordt er gekeken om dit samen te doen met de andere verenigingen van Oudendijk, ODIGO, Vrienden van de kerk en Vieux de Boulle.  

Reeds voor de 35e keer organiseerden we de Beetskoogkadeloop. Het was erg mooi weer, voor sommige lopers zelfs wat te warm op zondag 8 april.

Het welkomstwoord en de start werden gedaan door wethouder Caroline van der Pol. Onze voorzitter Kirsten Jansma wist als speaker alles weer prima te verslaan. Er waren iets minder deelnemers dan verwacht, vooral de jeugd liet het afweten. Vanwege het mooie weer waren erg veel motoren en fietsers op de weg en daardoor hadden de verkeersregelaars het druk.

De grote opblaasbare poort van AB vakwerk werd na de start verplaatst naar de finish onderaan de dijk. Onderweg stonden in Oudendijk en Beets watertafels klaar en bij de finish was er voor iedereen een appel en een snelle Jelle. De prijzen bestonden wederom naast de wisselbekers veelal uit goederen uit de regio en prijzen van onze sponsors: dinerbon, fruit, kaas, tulpen en wijn.

De uitslagen waren als volgt:

2 km. Jongens tot 12 jaar 1 Joey Korver, 2 Luke Korver.

7 km Heren tot 45 jaar 1 Mel van der Laan, 2 Reinier van Bockxmeer, 3 Jeffrey Stuijt,

Heren 45+ 1 Cor Ton (wisselbeker), 2 Frank Boon, 3 Herman Akkerman

7 km Dames tot 45 jaar 1 Lonneke Tol (wisselbeker), 2 Kim Schipper, 3 Janneke van Bockxmeer,   

Dames 45+ 1 Margareth Smal, 2 Michelle van der Heul, 3 Carin van Bockxmeer

10,5 km Heren tot 45 jaar 1 Tobias Pennekamp (wisselbeker), 2 Edwin Marcus, 3 Martijn Smit,  

Heren 45+ 1 Gerard Warnaar, 2 Sjaak van Diepen, 3 Arnold Kop

10,5 km Dames tot 45 jaar 1 Kathelijne Okx (wisselbeker), 2 Malika Koppes, 3 Bianca Floris,

Dames 45+  1 Karin Voogt, 2 Riet Kalsbeek

21,1 km Heren tot 45 jaar 1 Sander Groot (wisselbeker), 2 Theo Quist, 3 Elmer van Osch,

Heren 45+ 1 Michel Entius, 2 Alain Takken, 3 Ruud Braakman

21,1 km Dames tot 45 jaar 1 Annemieke Bot (wisselbeker), 2 Rita Quist,

 Dames 45+ Ayaka Groot.

We danken de deelnemers, de vele vrijwilligers en sponsors en de familie Geel, dat we deze loop weer hebben kunnen houden. Ondanks de lage opkomst hadden we toch een mooie opbrengst.

We hebben subsidie van de gemeente aangevraagd voor 40 jeugdleden (kinderen van onze leden/buitenleden tot 16 jaar) en gekregen. De Rabobank is overgegaan naar de Rabo clubactie, ook hier hebben we ons voor aangemeld. Hierbij moeten Rabobankleden stemmen op onze club. Via de mail hebben we hiervoor onze leden opgeroepen en ook een mooi bedrag binnen gehaald.

Gelukkig konden we in dit kleine wintertje een paar dagen schaatsen. Zelf konden we niets organiseren, maar we hopen op een heerlijke ijswinter. We gaan momenteel door met160 leden.

Harmina Ter Schure