Beetskoogkadeloop

Beetskoogkadeloop in Oudendijk

Onder een stralend zonnetje werd zondag 9 april reeds voor de 34e keer de    Beetskoogkadeloop gehouden. Het welkomstwoord werd gedaan door wethouder Caroline van der Pol en het startschot werd gegeven door Marianne
Stenekes. Onze voorzitter Kirsten Jansma wist als speaker alles weer prima te verslaan. Er waren minder deelnemers dan vorig jaar, vooral de jeugd liet het afweten. Vanwege het mooie weer was het erg druk op de weg, de verkeersregelaars hadden het er maar druk mee.

De jeugd liep een rondje van 2 km, hier waren de medailles bij de jongens voor Jarnick van der Leij. Bij de jeugd van 12 tot 16 jaar was bij de jongens de eerste prijs plus wisselbeker voor Robin Wijnker. Bij de meisjes was de wisselbeker voor Isabel Wijnker

De 7 km liep vanaf de brug bij Les Deux Ponts langs de Beemsterringvaart naar Beets en terug. Bij de dames tot 45 was 1 Monique le Blansch (wisselbeker), 2 Janneke van Bockxmeer, 3 Senna Dik, dames 45 + 1 Martine Dragt, 2 Cora Jongens, 3 Carin van Bockxmeer. Heren tot 45 1 Erwin le Blansch (wisselbeker), 2 Stuyt, 3 Martin Bijl. Heren 45+  1 Herman Akkerman, 2 H Koeman, 3 Guillaume Hoskens.

De 10,5 km liep naar Beets en een rondje rond de ringvaart in Oudendijk. Bij de dames tot 45 was 1 Bianca Balvert (wisselbeker), 2 Lonneke Tol en 3 Barbara van Miltenburg, dames 45+ 1 Sandra Butten, 2 Margareth Smal, 3 Truus Piels. Bij de heren was de uitslag tot 45, 1 Alexander Beemsterboer, 2 Tobias pennenkamp, 3 Tom Roeleveld en heren 45+ 1 Gerard Warnaar (wisselbeker), 2 Sjaak Mettes, 3 Jan Zwarthoed.

De halve marathon liep het rondje van de 10,5 km twee maal. Bij de dames tot 45 jaar was de eerste prijs en wisselbeker voor Annemiek Bot, 2 Rita Quist-Kuip en 3 Liesbeth Baas, dames 45+ 1 Jacqueline Prins, 2 Els Raap en 3 Ellen Klaus. Bij de heren tot 45 was 1 Theo Quist (wisselbeker), 2 Menno Scherpenhuijsen, 3 Erwin Wit. Bij de heren 45+ 1 Robert Wienke, 2 Bert Kiemel, 3 Gerrit-Jan Scholtens. Hierbij was een dame die de hele afstand aflegde terwijl ze een wandelwagen met haar tweeling van 9 maanden voortduwde, klasse!

Onderweg stonden watertafels klaar en bij de finish was er voor iedereen een appel en een snelle Jelle. De prijsuitreiking was in eetcafé Les Deux Ponts. De prijzen bestonden naast de wisselbekers veelal uit goederen uit de regio en prijzen van onze sponsors: dinerbon,fruit, kaas, tulpen en wijn.

De complete uitslagenlijst staat op uitslagen.nl en op de website van onze vereniging. Hierop staan ook heel mooie foto's van de loop. www.ijscluboudendijk.nl

We bedanken de vele vrijwilligers en sponsors die deze loop weer mogelijk hebben gemaakt.

AB Service, geld en startbanier

GSE automatisering uit Oudendijk, financiële bijdrage en hulp bij de uitslagen

Bruno Box, voor het geluid

Smal bloembollen, gebruik kuubkisten en bossen tulpen

Café Les Deux Ponts, inschrijfplaats en prijzen

La Mére Anne, diner bon

Kaasboerderij Verdegaal uit Oudendijk

Wijnbedrijf Henk Bart, flessen wijn.

Fruitteeltbedrijf Van Rooijen Oosthuizen, appels

Mosign, plaatsen reclamebord

Peynenburg Enkhuizen, Snelle Jelle koek.

Bestuur IJsclub Oudendijk.